NEC 8201A (laptop)

Un dels meus preferits. El NEC 8201A és un model rar japonès dels diferents models que existeixen, i no són fàcils de trobar (té els caràcters japonesos amb una tecla de funció).

Els portàtils del 85 éren així, pantalla LCD, slots per EPROMS amb els programes instal-lats (possibilitat de cassette o disquetera externs), autonomia de unes 20 hores (en això hem anat endarrera, evidentment per què els processos consumeixen molt més ara) i arrenquen a l’instant (memòries de “bombolles”). Éren populars per processar textos, i enviar informació a través del telèfon a la redacció o oficina (si, internet al 85).

En quan a so, un sol canal, ona sinusoidal, però el fet que es puguin fer sonar freqüències concretes en espais curts de temps fa que sigui prou atractiu per temes musicals i per tocar-lo en directe.

Vaig escriure un petit programa en BASIC (que per cert és molt fàcil, semblant al BASIC MSX) per portar-lo en directe i conmvertir-lo en un Synth 8 bits.

Tenia una expansió, la PC-8241A , que permetia conectar-lo al TV amb 8 colors. molt difícil de trobar, però ves a saber si caurà algún dia.

DEMO:

EN UN TRACK DE 5alad:

Web dedicada al NEC 8201: http://web8201.com/

ARXIU WAV PER CARREGAR DES DE CASSETTE:

FXSYNTH for nec 8201a

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s