Monoceros “Reverse_it!”

Cap al 2005, vaig compondre un disc una mica pecul-liar. El concepte d’anorak reversible en un EP de quatre temes. (La temàtica em fèia pensar en el Temps, de com podem concebre la música com un tot, però només podem percebre el present d’aquest tot, i que al mateix temps, és relatiu, en quan es pot concebre en el sentit contrari, pot anar més a poc a poc, depressa, etc.)

Es tractava de composar uns temes que es poden escoltar al revés, de manera que les melodies que sónen per una banda es converteixen en acords a l’altra, i l’ordre dels acords principals en aquest cas si alteren el producte. Les percussions vaig intentar que fòssin clicks, o sons molt curts, ja que així , desprovistos de sustain i release seríen més fàcils de girar i que sonèssin a percussions, ja que no hi havia d’haver cap tipus de post producció un cop acabats els temes, girar i prou.

Reconec que l’experiment funciona millor en uns temes que en uns altres, però no sé si s’ha fet abans alguna cosa semblant.

El disc es diu Monoceros “Reverse_It!” i només va sortir en vinil, per estrenar el segell Phonobox, que pertanyia al distribuidor , llavors ubicat a Barcelona, Decoder Muzique. Entre els altres companys que van treure amb el segell va ser notable el projecte de Pulshar, i un parell d’artistes més, Brunetto i Pilote (podeu seguir enllaços a discogs).

Com us podeu imaginar no va ser un èxit de ventes, i espero que amb altres discs més exitosos el segell cubrís els gastos (i crec que així va ser), cal dir que molt amablement em van enviar moltes còpies extres quan es van mudar (si algú li interessés en tinc a la botiga).

El disc en vinil encara es pot comprar a discogs mateix.

Per cert, la portada la va fer un amic italià (Daniele Quartu, podeu visitar el seu devian-art) i va quedar molt bé, seguint el mateix concepte, la flor a la cara B del disc és neutre i la papallona de color.

Per mostra un parell de tracks , o dit d’una altra manera, el mateix posat en els dos sentits.

CARA A

MATEIX TRACK / CARA B

Un review de Reverse_it! en francès al webzine Etherreal

3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s