Crep de plàtan flamejat al triple sec

Fa temps que no penjo cap recepta. Aquesta és per a un postre.

Per començar necessitem fer creps, la massa no és molt complicada, jo per aquesta recepta la faria amb ou, llet, farina, sucre, un raig de triple sec (les proporcions no les tinc, sempre ho faig a ull, si és massa líquid afegeixo farina, i si és massa espès,  la massa “no corre” i queden els creps molt gruixuts, i tiro més llet.
Per a aquesta recepta a més de vegades un cop feta la massa, i afegeixo un plàtan que trituro completament junt amb la resta, per fer el crep amb sabor a plàtan.

Per el plàtan flamejat:
Tallem el plàtan en quatre talls, agafem una antidherent i el posem a fregir amb mantega (una cullerada gran). Hem d’anar amb cuidado de no cremar la mantega, per lo que recomano foc moderat. Afegim sucre, i veurem que aquest va caramelitzant, quan aquest procés comença, afegim un raig de triple sec (o Cointreau, Grand Marnier, inclús Rom de canya) i ho encenem, si tenim vitroceràmica amb un encenedor (amb cuidado de no fer-nos una depil-lació no desitjada) i si és a foc, posant la paella de costat prop del foc.

(avís, si ho proveu a casa aneu amb compte, molt de licor  = flama molt alta, no tinguem un disgust!)

Un cop la flama desapareix, hi afegim suc de taronja, natural si no en teniu algún suc amb polpa comercial, com un got de 15 cl.

Hem de deixar que redueixi fins que quedi prou espès, el plàtan s’acaba de coure per dins.

Un cop la salsa està espessa, hi passem el crep un moment per empapar-lo i l’emplatem amb la salsa i el plàtan per sobre. Es pot decorar amb fruits secs, caramel, sorbet de cítric, etc..

Un truc, si peleu les llimones, taronjes, llimes, i guardeu la pell (sense la part blanca que amarga) i la dessequeu (al forn a molt baixa temperatura, com 50º i anar vigilant), la deixem ben molguda amb textura molt fina (amb un molinet de café es poden aconsseguir bons resultats), es pot posar un polsim per sobre per donar un sabor intens de cítric. Es pot guardar en un saler bastant temps (si està ben dessecat).

crep de plàtan al cointreau
Aquest va sortir fa dues setmanes a la taula del Xef.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s