Una recepta

 

Amanida d'arròs salvatge
Amanida d’arròs salvatge, crema al curri i gambes.

 

Fa temps que no penjo cap recepta, de fet tinc el blog una mica abandonat, però ara que ja estic més establert i amb l’estudi acabat (penjaré fotos del “making off”) i amb més temps lliure, començaré a penjar més cosetes.
Per començar una cosa senzilleta de fer, un plat que vam tenir al menú aquest estiu:

Amanida d’arròs, alvocat, gamba i crema al curri.

Tinc que dir que no sóc molt fan de les amanides d’arròs, per què normalment és arròs blanc barrejat amb tomàquet, tonyina, sense cap salsa, i la veritat, se’m fa una mica pesada. Però la cosa canvia quan afegim una mica de crema, més que una vinagreta, crec que s’hi escau més, i en el meu cas, amenitzada amb crustacis.

Necessitem dos tipus d’arròs, recomano el basmati o el arròs jasmí per un costat (o arròs llarg un moment donat) i per altra banda algún tipus d’arròs salvatge del que podem trovar al supermercat.

S’han de bullir per separat, ja que el salvatge tarda una mica més que el blanc, és important que quedin al punt, que es pugui mastegar, sense ser desagradable de cru.

Mentre bull tallarem unes tires d’alvocat, preparem una mica de mesclum i el que volgueu per acompanyar, per exemple, unes tires de pebrot, tomàquet, pastanaga, en el meu cas vaig posar unes tires de pebrot vermell.

Llavors posem les gambes o llagostins a la plantxa. Les podem comprar fresques o congelades senceres i pelar-les, o ja pelades, en venen algunes que estàn prou bé, intenteu no comprar les bullides, i aneu per la crua pelada envasada al buit, pot ser sembla més cara, però no ténen tanta aigua, i a la plantxa ténen molt més sabor.

Per una altra banda una mica de nata líquida, mitja culleradeta de curri (al gust) i barrejem i cuinem, hem d’espessar-lo una mica, per exemple amb maizena exprés, que és fàcil de trovar, espessant evitarem haver de reduïr molt la nata i que ens quedi forta de sabor, es tracta de simplement potar-ho al bull i espolovorejar una mica de maizena, remenar i anar veient l’espessor.

Un cop tenim tot a punt, per muntar el plat, posem una cullerada de crema al curri, muntem un timbal amb la barreja d’arrossos (amb un punt de sal, també podem afegir daus de tomàquet, o tonyina), si no tenim un aro, podem provar amb algún altra estri, com per exemple una flanera. Coronem amb la gamba, i adornem amb mesclum, pebrot, i el que volguem.

Podem fer moltes variants, per exemple, crema de cumí, o cúrcuma, i enlloc de gamba, pot ser unes vieires..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s